Do’s & don’ts

13 december 2018 / DRN Walter

Een geboortekaartje versturen is zo gedaan, toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden. We hebben de 11 do’s & don’ts voor je op een rijtje gezet.

 1. Ontwerp klaar
  Zorg dat je klaar bent met het ontwerp van het kaartje zodat je na de geboorte alleen nog de datum hoeft aan te passen. En eventueel de tijd, gewicht en lengte hoeft in te vullen.
 2. Kleurgebruik
  Let op het kleurgebruik van je kaart. Want bijvoorbeeld een witte tekst op een lichtgele achtergrond is niet goed leesbaar, dan kun je beter voor een donkere achtergrondkleur kiezen.
 3. Rustmomentje
  Als je wilt voorkomen dat er straks de hele dag kraambezoek over de vloer komt, kun je op het kaartje tijden aangeven wanneer jullie rusten. Zo bouw je even een momentje voor jullie zelf in om alle nieuwe indrukken te verwerken.
 4. Eigen naam en adres
  Behalve de naam van je baby is het ook goed om je eigen naam en adres te vermelden op de kaart. Op deze manier kunnen mensen je een felicitatiekaart sturen of op kraamvisite komen.
 5. Dubbelcheck teksten
  Laat de tekst lezen door je partner of iemand in je omgeving. Soms heb je er al zo lang naar gekeken, dat die ene spelfout je niet meer opvalt. Iemand met een frisse blik kun je zo heel dankbaar zijn!
 6. Proefkaart
  Bestel een gratis proefkaart, zo kun je de kleur, het papier en de tekst nog even checken.
 7. Adressenlijst
  Bedenk van tevoren naar wie je allemaal een geboortekaartje wilt sturen. Dan weet je meteen hoeveel kaartjes en enveloppen je nodig hebt. Bestel iets meer kaartjes, mocht je naderhand per ongeluk iemand vergeten zijn dan heb je nog wat achter de hand. En verzamel en check ook meteen alle adressen!
 8. Enveloppen klaar
  Bestel de enveloppen van tevoren, zodat je deze tijdens je zwangerschap kunt voorzien van een adres en geboortezegel. Dat scheelt een hoop werk in je kraamweek!
 9. Klopt jouw postadres?
  Controleer altijd of je je adres goed hebt ingevuld, zodat je bestelling geboortekaartjes naar jouw juiste postadres wordt gestuurd.
 10. Levertijden
  Check van tevoren wat de levertijden zijn voor je bestelling. Zo voorkom je teleurstellingen als het langer zou duren dan je dacht. En zo kun je er rekening mee houden om je bestelling voor een bepaalde tijd door te geven zodat je snel in huis hebt.
 11. Even wachten
  Als je niet meteen heel veel kraamvisite op bezoek wilt hebben, wacht dan eventjes met het versturen van de geboortekaartjes.

ONDERWERPEN: geboorte

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.

Andere onderwerpen: